MVP České Budějovice 11.10.2015

neděle 11.10. 2015

   Rozhodčí  :   TIBOR HAVELKA ,   „SK“

      Belinda  –  třída mladých  

                     –  hodnocení   Výborný 1 ,  Excellent 1 ,

                         CAJC , BOJ , BOS  

Další výstavou byla říjnová Mezinárodní výstava psů v Českých Budějovicích. Posuzovatelem plemene PHP byl rozhodčí ze Slovenska  Tibor Havelka. S tímto rozhodčím jsme se ještě nesetkali . Na výstavu jsme opět jeli pouze s Belindou.  Letina musela zůstat doma, byla ještě stále v říji. Belinda byla přihlášena do třídy mladých.

Přihlášeno bylo celkem 13 jedinců pyrenejáků,  z toho 9 fen. Dle rozpisu kruhu před námi bylo 25 psů jiných plemen, což bylo celkem pozitivní. Za pozitivní považujeme nově uváděnou informaci o obsazení kruhu s časováním, kdy vystavovatel má orientační čas posuzování plemene.  My jsme na řadu přišli cca kolem 10:45 hodin, což zhruba odpovídalo uváděnému časování kruhu.

Belinda – byla ve třídě mladých sama. Vzhledem ke krátkému čekání na posouzení byla Belinda klidná. V kruhu se předvedla velmi pěkně, rozhodčí jí sám zkontroloval zuby a skus. Potom se ukázala v pohybu, ze začátku až moc temperamentně, pak se, ale uklidnila. Belinda obdržela hodnocení  – V1, CAJC, BOJ, BOS.  Postoupila do odpolední soutěže. Z naší strany samozřejmě spokojenost.

Belinda, tř. mladých – z posudku :   kval. hlava, silné čelisti, d. front, správné úhlení, výborná v pohybu

A ještě pár obrázků.